Derk Telnekes wist zich vorige week via Q-School te verzekeren van een Tour Card voor de komende twee jaar. Tijd voor een nadere kennismaking.

Bij het grote publiek is Telnekes voorlopig nog niet zo bekend, daarom vroegen we hem om zich kort even voor te stellen. “Ik ben 24 jaar, kom uit Deventer en ben vader van een zoontje en dochtertje. Momenteel werk ik nog als spiegelmaker van badkamers, volgende week stop ik daar echter mee want ik word voltijds prof op de PDC-Tour”, aldus Telnekes in gesprek met Dartsnieuws.com.

In 2018 en 2019 was Telnekes erbij op het WK van de BDO, dit jaar ontbrak hij echter. Spookte een overstap naar de PDC al langer door zijn hoofd? “Ik had al wat toernooien gemist bij de BDO en het was niet haalbaar om nog het WK te halen. Daarom heb ik meegedaan aan het WK-kwalificatietoernooi bij de PDC. Jammer genoeg miste ik daar drie matchdarts voor plaatsing. Het gaf me wel de boost om me in te schrijven voor de Q-School.”

Ervaring van bij de BDO heeft geholpen

Toch trok de Nederlander niet met al te hoge verwachtingen richting Q-School. “Op voorhand ging ik er zeker niet vanuit dat ik een Tour Card zou winnen. Achteraf bekeken heb ik echter gedurende vier dagen een zeer constant niveau gehaald en me zo via de Order of Merit kunnen verzekeren van een Tour Card. De ervaring van bij de BDO, waar de vloerwedstrijden ook vaak zeer zwaar zijn, heeft me zeker geholpen.”

Tot slot peilden we bij Telnekes ook nog even naar zijn plannen voor de komende twee jaar. “Ik ga sowieso lekker genieten en veel trainen. Bovendien kan ik me nu, mede mogelijk gemaakt door mijn sponsor, volledig focussen op darten en hoef niet meer te werken. Ik wil natuurlijk zo ver mogelijk geraken in de PDC en blijf het positief bekijken, ook als er eens wat resultaten tegenvallen.”

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags:

Author: Bram Coenen