Derk Telnekes was zondag één van de vier Nederlanders die zich op de PDC Q-School wist te verzekeren van een Tour Card. Door als derde te eindigen op de Q-School Order of Merit mag hij de komende twee jaar aan de slag op de PDC-Tour.

Telnekes deed achteraf zijn relaas voor de camera van RTL7. “Vanaf de eerste dag had ik al een goed gevoel, eigenlijk heb ik vier dagen op rij een constant niveau gehaald. Op voorhand had ik dit zeker niet gedacht, zeker als je zag hoeveel goede spelers hier actief waren.”

Bij het grote publiek is Telnekes nog niet echt bekend. “Ik ben eigenlijk een rustige kerel, maar in het darts ben ik wel een beetje een mannetje.

De Deventenaar weet alvast wat hem te doen staat de komende periode. “Vooral hard trainen en me dus zeer goed voorbereiden op het komende seizoen op de Pro Tour. Binnen de twee jaar de top 64, en dus het behoud van mijn Tour Card veiligstellen, is uiteraard het hoofddoel.

Tags: ,

Author: Bram Coenen