Toen Justin van Tergouw vier jaar was, begon hij met darten. Vanaf zijn zevende jaar speelt de Utrechter ook toernooien. Tien jaar later is het Nederlandse dartstalent al twee keer jeugdwereldkampioen bij de BDO geworden.

De 17-jarige Van Tergouw prolongeerde eerder deze maand zijn titel op Lakeside door zijn Ierse tegenstander Killian Heffernan met 3-1 te verslaan. De Nederlander gooide met de pijlen van zijn vader, die overleed toen ‘JvT’ zes jaar oud was.

“De eerste keer dat ik deze pijlen gebruikte was in België, toen haalde ik de kwartfinale bij de heren”, geeft Van Tergouw aan in gesprek met RTV Utrecht. ”Ik dacht: dat gaat wel goed, laat ik ze houden. Vanaf dat moment heb ik niet meer gewisseld. En ook bijna meer niet verloren.”

Vanaf zijn achttiende levensjaar mag Van Tergouw niet meer meedoen met de junioren, dan moet hij deelnemen aan de volwassen toernooien. De tweevoudig BDO-jeugdwereldkampioen droomt inmiddels al van een wereldtitel bij de PDC, zo vertelt hij. “Ik denk wel dat ik dat niveau kan halen, als ik er echt 100 procent voor ga.”

David Gill/DG Media

Foto: David Gill/DG Media

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.646 euro en een 1e prijs van 248 euro!

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek