De PDC brengt aankomend weekend voor de derde keer een bezoek aan China voor de Shanghai Darts Masters. Michael van Gerwen gaat in de Chinese havenstad proberen zijn hattrick te voltooien.

Van Gerwen won in 2016 en 2017 de eerste twee edities van de Shanghai Darts Masters. De Nederlander opende de allereerste editie van dit World Series-toernooi met een 6-4 zege op Paul Lim. Daarna boekte ‘Mighty Mike’ overwinningen op Raymond van Barneveld, Dave Chisnall en James Wade om de eindzege op te eisen.

Phil Taylor gooide destijds het hoogste gemiddelde van het toernooi met een moyenne van bijna 108 punten per beurt tegen Yuanjun Liu. Drievoudig WK-deelnemer Scott MacKenzie stelde daarentegen enorm teleur met een gemiddelde van slechts 60.86.

Een jaar later ging de hoofdprijs opnieuw naar Van Gerwen, die Chisnall met 8-0 vernederde in de eindstrijd. ‘Chizzy’ had een ronde eerder Van Barneveld uit de finale gehouden. ‘MvG’ begon het toernooi met een gemiddelde van bijna 113 én een 6-0 overwinning op Hai Long Chen. Daarna volgden zeges op Taylor en Wade op weg naar de finale.

Chisnall, de runner-up van vorig jaar, ontbreekt dit jaar in Shanghai, net als Van Barneveld en Taylor. Naast Van Gerwen en Wade zijn Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Daryl Gurney, Gerwyn Price en Michael Smith uitgenodigd.

Klik hier voor meer informatie over de Shanghai Darts Masters.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek