Afgelopen weekend stond er een vol LaCo-weekend op het programma. Steeds meer teams zijn zeker van de play-offs van de LaCo. De Nederlandse Darts Bond blikt terug.

Heren A
In de Heren A won DVS zijn partij met 13-4 van DONHN. Het puntentotaal van DVS komt nu op 6, waarmee zij zeker zijn van de play-offs. Ook RDB pakte afgelopen weekend de winst. Zij versloegen SDC met 12-5 en komen op 5 punten. Daarmee zijn ook zij zeker van de play-offs.

Heren B
In de Heren B wisten DBMN en DBBR hun wedstrijd te winnen. DBMN won met 12-5 van VDO en DBBR was met 13-4 te sterk voor FDB. De DBMN en DBBR zijn daardoor zeker van de play-offs.

Heren C
In de Heren C was BDC al zeker van de eerste plek. Afgelopen weekend deden zij hun sportieve plicht: ze versloegen DSWN met 11-6. Onder de BDC is het nog ontzettend spannend. Voorafgaand aan de speelronde stonden alle teams op 2 punten. De winnaar van DORA – DVK zou een belangrijk punt pakken in de strijd om een play-offticket. Het werd DORA die dat punt pakte (12-5), waardoor zij momenteel de tweede plaats bezetten.

Dames A
Bij de Dames A zijn DONHN, RDB en DVO al zeker van de play-offs. Zij lieten afgelopen weekend zien waarom ze daar horen. Ze wonnen respectievelijk van DVS (7-4), SDC (10-1) en DVK (7-4). Voor het vierde ticket kan met potlood van naam van DVS worden ingevuld. Zij hebben met nog twee wedstrijden te gaan een voorsprong van twee punten op de concurrentie en een beter saldo.

Dames B
Bij de Dames B zijn FDB en DBA inmiddels zeker van de play-offs. FDB won met 7-4 van DBBR en DBA versloeg DSWN nipt met 6-5. Er zijn dus nog twee tickets te verdelen. De DBMN heeft dankzij een 7-4 uitoverwinning op VDO goede papieren voor één van die twee tickets, maar zijn er nog niet. Zij hebben op dit moment vier punten, terwijl de nummers 4 en 5, DSWN en VDO, op drie punten staan.

Jeugd A
Evenals de vorige speelronde heeft de jeugd van de DONHN uitgehaald. Zij waren met 11-0 te sterk voor DBBR-2. De jeugd van de FDB is na negen wedstrijden nog altijd foutloos. Ook afgelopen weekend werd er gewonnen: 7-4 tegen DSWN.

Jeugd B
In de Jeugd B stond er een wedstrijd op het programma. DVO speelde tegen KDO en won met 9-2.

Jeugd C
In de Jeugd C is DBBR-1 nog altijd ongeslagen koploper. De zevende wedstrijd afgelopen weekend werd winnend afgesloten. RDO werd met 10-1 verslagen. De andere wedstrijd ging tussen DVS en DOT. DOT won die wedstijd nipt met 6-5, waardoor beide teams nu drie punten hebben.

Voor een uitleg over de LaCo, een overzicht van alle uitslagen en de actuele standen: KLIK HIER.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek