In de hoofdklasse van de SuperLeague wist zowel koploper Bosgenoegen als nummer twee Oranjebar 1 een ruime overwinning te boeken.

Deze twee teams lijken dan ook samen te gaan strijden voor het kampioenschap. Onderin pakte Fanatics Weert een belangrijk punt dankzij het gelijkspel tegen Red Alert Bert Kolen. Echter moeten de mannen uit Weert de komende weken nog vol aan de bak, want ook de huidige achtste plaats betekent degradatie. Hierdoor staan deDartshop.nl en Dartshop Leiden voorlopig op de negende en tiende plaats.

In overgangsklasse A pakte Status Bar een belangrijke 6-5 overwinning op koploper Toorsmit. Hierdoor staan beide ploegen nu met 22 punten bovenaan. Onderin de ranglijst wist dit speelweekend alleen SLT de Planeet een punt te pakken dankzij het gelijkspel tegen de Makkers van Wilma en klimmen hierdoor naar de negende plaats. Legend Reen Sneek is hierdoor de nieuwe hekkensluiter.

Bovenin de ranglijst in overgangsklasse B is de stand onveranderd. Zowel Xtreme Sport Tilburg als Dartteam Venlo wisten namelijk wederom te winnen. Onderin de ranglijst deed De Burgemeester hele goede zaken door te winnen van Dartscafé Nouveau 1. Hierdoor klimmen de mannen uit Waalwijk naar de achtste plaats. In een rechtstreeks degradatieduel wist Dart Team Klumpke met maar liefst 9-1 FF naar Steef te verslaan. Dankzij deze overwinning klimt team Klumpke naar de negende plaats en is FF naar Steef de nieuwe hekkensluiter.

In overgangsklasse C blijft Agnes en Schier Barendrecht ook na dit speelweekend nog steeds de ongeslagen koploper. Onderin de ranglijst wist Sonny’s Darts / Agnes & Schier als enige een puntje te pakken dankzij het gelijkspel tegen Flora Bar. Hierdoor verlaten de mannen uit Barendrecht voorlopig de gevarenzone en klimmen zij naar de achtste plaats. DV Double Bull Spakenburg staat hierdoor voorlopig op degraderen.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek