Welke teams wisten dit speelweekend belangrijke punten te pakken in de strijd tegen degradatie of voor het kampioenschap?

Hoofdklasse

In de hoofdklassen zien we geen verschuivingen na deze speelronde. Alle teams in de top vier van de ranglijst wisten dit weekend te winnen. De nummers één en twee, Bosgenoegen en Oranje Bar 1, wisten beide met 8-2 te winnen van respectievelijk Red Alert Bert Kolen en deDartshop.nl. Hierdoor blijft het verschil tussen beide teams slechts 1 punt. Ook de nummers drie en vier wisten dit weekend te winnen. Team Winsum Sneek nam de winst mee uit Weert en DKE RW Repair wist thuis in Den Haag, Twenty Six Urk te verslaan. Het enige team buiten de top vier van de ranglijst die wist te winnen was Café de Dissel. De mannen uit Staphorst wisten Dartshop Leiden te verslaan en vergroten hiermee hun voorsprong tot 6 punten t.o.v. de degradatiestreep.

Overgangsklasse A

In overgangsklasse A ging mede-koploper Toornsmit verrassend onderuit tegen nummer vier Vostars United. Vrijbuiter Superleague wist goed te profiteren en won zelf overtuigend van de Schout/Kluin Schilderwerken. Hierdoor staan nu drie teams bovenaan de ranglijst met 25 punten, Vrijbuiter, Toornsmit en Status Bar. Waarbij Status Bar wel één wedstrijd minder gespeeld heeft. Onderin in het klassement wist de Moriaan een belangrijke overwinning te pakken op hekkensluiter Legend Reen Sneek. De mannen uit Kampen stijgen dankzij deze overwinning naar een voorlopige veilige zevende plaats. De laatste wedstrijd in deze poule werd gewonnen door de Makkers van Wilma, die deze keer te sterk waren voor Café Kremer.

Overgangsklasse B

In overgangsklasse B zien we ook geen verschuivingen in de tussenstand. De bovenste vijf teams kwamen deze speelronde uit tegen de onderste vijf teams, waarbij de teams die tegen degradatie strijden allemaal niet wisten te stunten. Koploper Xtreme Sport Tilburg was te sterk voor Dartscafé Nouveau 1 en Dart Team Venlo versloeg de Burgemeester, waardoor het verschil tussen beide teams nog steeds slechts 3 punten is. Café Kafé Doetinchem en Oranjestad United blijven strijden voor de derde plaats. Beide teams versloegen respectievelijk DAKdomein/Vrijboom en Dart Team Klumpke. De laatste overwinning werd gepakt door ’t Pleintje Stampersgat, zij versloegen FF naar Steef die hierdoor onderaan blijven staan op de degradatieplaats.

Overgangsklasse C

In overgangsklasse C zien we bovenin de ranglijst geen verschuivingen maar werd onderin, in de strijd tegen degradatie, wel een hele belangrijke overwinning gepakt door het Wapen van Maasdijk. De mannen uit Maasdijk versloegen nummer vier Prima Darts, en stijgen hierdoor naar een voorlopig veilige achtste plaatst. Koploper Agnes en Schier Barendrecht en nummer twee Havenzicht Ridderkerk wonnen beide van respectievelijk Sonny’s Darts Agnes en Schier en DV Double Bull Spakenburg. De laatste twee overwinningen gingen naar de Zware Jongens Hilversum die Racketcentrum Terneuzen versloeg en Flora Bar die te sterk waren voor 8-eraf Amsterdam.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek