Afgelopen zaterdag is de vierde speelronde gespeeld van de Landelijke Competitie. Hierbij een kort verslag.

Heren:

Bij de heren in poule A twee dezelfde uitslagen. VDO moest aantreden tegen DBA. De winst ging met 12-5 naar VDO en zij wisten hiermee hun tweede overwinning van het seizoen te halen en staan nu nog steeds op 100%. Voor DBA was dit hun tweede verliespartij en hebben nu 50% van hun wedstrijden gewonnen. SDC kreeg DVK op bezoek. Deze wedstrijd werd 12-5 in het voordeel van SDC. Door deze winst komen zij nu op plek vier en DVK blijft onderaan staan.

In poule B twee wedstrijden die erg dicht bij elkaar lagen. DBBR moest winnen van DOGD om de eerste plek te bemachtigen. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd maar het was DBBR die aan het langste eind trok en won nipt met 8-9. DBBR klimt nu dus naar de eerste positie.

Eén wedstrijd werd er gespeeld in poule C. De mannen van DOT ontvingen BDC. DOT moest punten halen om van de onderste plek te komen, BDC wilde daarentegen de eerste plek behouden. Met een eindstand van 5-12 voor BDC blijven de ploegen op dezelfde plek staan. BDC heeft hiermee zijn koppositie verstevigd en DOT moet nog steeds wachten op de eerste overwinning.

Dames:

Bij de dames in poule A gaat het bovenin tussen DONHN en VDO. Beide zullen volgende speelronde tegen elkaar uitkomen. Afgelopen weekend speelde VDO tegen de nummer drie DBA. Het niveau lag dicht bij elkaar. De eindstand werd uiteindelijk 6-5 voor DBA. DONHN kreeg bezoek van FDB. De dames van DONHN hielden hun goede vorm vast en zette FDB met 8-3 opzij en staan hierdoor nu nog steeds bovenaan. De derde wedstrijd in deze poule ging tussen SDC en DVK. Het was uiteindelijk DVK die met de winst aan de haal ging en zo de tweede overwinning boekte.

In poule B stonden er twee wedstrijden gepland. DOGD staat onderaan en moest punten halen tegen koploper DBBR. Dat is niet gelukt, DBBR won weer overtuigend met 7-4. De laatste wedstrijd die gespeeld werd ging tussen RDB en DVO. Deze wedstrijd eindigde ook in 7-4. Het was RDB die er met de winst van door ging en klimt nu een plaats omhoog.

Tags:

Author: Pieter Verbeek