Afgelopen zaterdag stond de vijfde speelronde op het programma van de SuperLeague. Hierbij een kort verslag van de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse:
Bosgenoegen ging op bezoek bij Team Winsum Sneek. Na vier gewonnen wedstrijden voor de heren uit Ermelo boekten zij ook een vijfde overwinning en voeren nu nog steeds de ranglijst aan. Team Winsum Sneek werd met 6-4 verslagen. Fanatics Weert nam het op tegen DKE RW Repair. Laatstgenoemde kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, Fanatics Weert werd verslagen met 7-3, waardoor ze de koplopers op de hielen blijven zitten. Café de Dissel won haar eerste wedstrijd. Dit deed ze tegen Red Alert Bet Kolen door met 6-4 te winnen. Café de Dissel is hierdoor van de laatst plaats gekomen. deDartshop.nl ging de strijd aan met Dartshop Leiden. Het was uiteindelijk deDartshop.nl die aan het langste eind trok. Er werd gewonnen met 6-4, waardoor beide teams nu 4 punten hebben. Oranjebar 1 ging op bezoek bij Twenty Six Urk en behaalde daar de vierde overwinning. Zij blijft nu op plek twee staan met evenveel punten als de koploper en Twenty Six Urk zakt naar plaats vier.

Overgangsklasse A:
Vostars United herstelde zich na het verlies van de vorige speelweek door met 8-2 te winnen van SLT de Planeet en neemt de koppositie over van Toornsmit. De koploper van vorige speelronde laat punten liggen tegen Vrijbuiter SuperLeague. Het werd een gelijkspel, 5-5. In de onderste regionen nam De Schout/ Kluin Schilderwerken het op tegen Legend Reen Sneek. Zij mochten de punten delen. Het werd 5-5. Café Kremer kreeg Status Bar op bezoek en die bleek een maatje te groot. Status Bar won met 8-2 en stijgt naar de vijfde plek. De laatste wedstrijd ging tussen De Moriaan en Makkers van Wilma. Het werd 6-4 in het voordeel van Makkers van Wilma die nu stijgen naar de derde plek.

Overgangsklasse B: 
Dart Team Venlo heeft erg goede zaken gedaan. Zij hebben met maar liefst 10-0 gewonnen van FF naar Steef waardoor het legsaldo ten opzichte van de nummer twee Xtreme Sport Tilburg is vergroot. De Burgemeester nam het op tegen Xtreme Sport Tilburg maar kon niet haar eerste overwinning boeken. Xtreme Sport Tilburg zorgde voor een 6-4 overwinning. Dart Team Klumpke had het zwaar tegen DAK/domein Vrijboom, er werd verloren met 1-9. Dartscafé Nouveau ging het duel aan met Café Kafé Doetinchem. De mannen uit Doetinchem stijgen naar de derde plaats aangezien zij wonnen met 7-3. Dit werd ook mogelijk gemaakt door het gelijkspel tussen Oranjestad United en ’t Pleintje Stampersgat.

Overgangsklasse C:
8-eraf Amsterdam en Agnes en Schier Barendrecht stonden op plek twee en drie en speelden tegen elkaar. Agnes en Schier Barendrecht kwam als winnaar uit de bus en heeft zelfs de eerste plek overgenomen, het werd uiteindelijk 6-4. Prima Darts stond eerste maar door 5-5 gelijk te spelen tegen Sonny’s Darts/ Agnes & Schier zakken zij naar de tweede plek. De Zware Jongens Hilversum moesten vechten voor het tweede punt. Dit is niet gelukt tegen Havenzicht Ridderkerk. De mannen uit Zuid-Holland gingen naar huis met een 6-4 overwinning. Flora Bar moest aantreden tegen Racketcentrum Terneuzen en had tot aan de wedstrijd één punt. Zij hebben dit aantal mogen verdubbelen. Er werd een gelijkspel uitgesleept waardoor de teams allebei een punt mogen ontvangen. De laatste wedstrijd ging tussen Double Bull Spakenburg en Het Wapen van Maasdijk. Het was Het Wapen van Maasdijk die aan het langste eind trok en een 6-4 overwinning binnen haalde.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek