Op zaterdag 30 november werd de zesde speelronde van de SuperLeague afgewerkt. Hieronder een kort verslag.

Hoofdklasse:
Ook in de zesde speelronde wist Bosgenoegen de eerste positite te verdedigen. Deze keer werd er gewonnen van Twenty Six Urk met 7-3. De nummer twee Oranjebar 1 blijft vlak achter Bosgenoegen na de winst op Fanatics Weert. DKE RW Repair wint voor de derde keer op rij en staan nu op de derde plaats. Er werd met 8-2 gewonnen van Red Alert Bet Kolen. Café de Dissel behaalde vorige week de eerste winst en wist deze lijn door te zetten. De mannen uit Staphorst behaalden hun tweede overwinning, deDartshop.nl werd met 7-3 aan de kant gezet. Dartshop Leiden moest een flinke nederlaag incasseren tegen Team Winsum Sneek, eindstand 1-9.

Overgangsklasse A:
Vostars United voert na deze week nog steeds de ranglijst aan. Er werd met 7-3 gewonnen van Legend Reen Sneek. Toornsmit, die op de tweede plek staan, behaalde een overwinning op de Moriaan. Makkers van Wilma won met 6-4 van De Schout/ Kluin Schilderwerken en zit vlak achter de top-2 met één punt achterstand. Status Bar nam het op tegen Superleague Vrijbuiter. Status Bar won de partij en staan nu op een vierde plek. De laatste partij ging tussen SLT de Planeet en Café Kremer. Laatstgenoemde wist deze wedstrijd te winnen met 8-2.

Overgangsklasse B:
De koppositie ligt in handen van Dart Team Venlo en met de 9-1 overwinning op Dart Team Klumpke wordt deze plek nog eens verstevigd. Xtreme Sport Tilburg heeft door de winst op FF naar Steef evenveel punten als Dart Team Venlo maar staan nog op de tweede plek. DAK/Domein Vrijboom behaalde een ruime zege op Dartscafé Nouveau 1. Door de 8-2 overwinning staan zij nu op de vijfde plaats. De nummer 3 Café Kafé Doetinchem ging het duel aan met ’t Pleintje Stampersgat. De mannen uit Doetinchem trokken aan het langste eind en wonnen met 6-4. Oranjestad United staat stevig op de vierde plek en houdt deze plaats vast door met 8-2 een ruime overwinning te pakken tegen De Burgemeester.

Overgangsklasse C:
Agnes en Schier Barendrecht behoudt de eerste plek door Prima Darts aan de kant te zetten met 8-2. Havenzicht Ridderkerk stond derde, maar dankzij de winst deze speelronde met 9-1 op 8-eraf Amsterdam, klimmen de mannen op naar de tweede plaats. Hierdoor komt Prima Darts op de derde plek te staan. Het Wapen van Maasdijk kregen de Zware Jongens Hilversum op bezoek. Het waren de mannen uit Hilversum die overwinning behaalden. Dit was tevens voor hen de eerste winst van het seizoen en het werd maar liefst 8-2. DV Double Bull Spakenburg en Flora Bar mochten de punten verdelen. De laatste wedstrijd in deze klasse ging tussen Sonny’s Darts Agnes & Schier en Racketcentrum Terneuzen. Laatstgenoemde ging er met de overwinning van door. Het werd uiteindelijk 3-7.

Bron: NDBDarts.nl

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek