Dit weekend was er weer Landelijke Competitie. De senioren speelden hun zesde speelronde en de jeugd was toe aan de vierde speelronde.

Hieronder een kort verslag van de gespeelde wedstrijden van de zesde speelronde van de Landelijke Competitie (LaCo) 2019/20.

Heren

In poule A heeft VDO goede zaken gedaan door hun uitwedstrijd met 7-10 te winnen van SDC. Hierdoor behoudt VDO zicht op de eerste plek en zijn ze nog steeds ongeslagen. DVS heeft ook nog niet verloren en wist deze speelronde wederom te winnen. Er werd met ruime cijfers gewonnen van DONHN, eindstand werd 13-4, waardoor DVS op puntensaldo de koppositie behoudt. Zowel SDC als DONHN zien nu de achterstand op de koplopers oplopen.

De enige wedstrijd in poule B ging tussen RDB en DOGD. Het was uiteindelijk DOGD die aan het langste eind trok, zij wonnen met 7-10 en klimmen naar de derde plek. In poule B is het ongekend spannend want zowel DBMN, DOGD als de RDB hebben allemaal twee wedstrijden gewonnen. In poule C speelde koploper BDC tegen FDB. BDC liet zien waarom ze bovenaan staan, en wist met 10-7 te winnen. DORA moest winnen om aansluiting te houden bij BDC en deed dat ook. Zij wonnen met 11-6 van DSWN en verstevigden hun tweede plaats.

Dames

Er stonden drie wedstrijden op het programma in poule A. VDO wist ook deze week de eerste plek vast te houden door met 8-3 te winnen van SDC. Hierdoor zakt SDC naar de zesde plaats. DVS moet nog steeds wachten op de eerste overwinning. Zij verloren deze week van DONHN met 2-9. Door de overwinning blijft DONHN in de achtervolging op VDO.

De laatste wedstrijd in deze poule ging tussen DVK en FDB. Het verschil was niet groot, de overwinning ging uiteindelijk met 6-5 naar DVK. Hierdoor klimmen de dames uit Noord-Holland naar de derde plaats. In poule B wist RDB te winnen van DOGD met 8-3 waardoor ze bovenaan blijven staan. De dames van DVO behaalden hun tweede winstpartij van het seizoen. Zij versloegen DSWN met 6-5.

Jeugd

Na enkele weken rust mocht de jeugd weer in actie komen. In poule A is DBMN koploper. Tot nu toe was DBMN nog ongeslagen en ook deze week werd er weer gewonnen. DBA werd met maar liefst 11-0 aan de kant gezet. In de volgende speelronde kunnen de andere teams inlopen aangezien DBMN dan vrij is. RDB moest spelen tegen KDO en stonden beide gedeeld tweede. De KDO trok de winst naar zich toe in een spannende partij met 6-5 en staat nu op een tweede plek. In de andere poule is het ook spannend. DSWN en DBBR stonden allebei op 100% winst.

Na dit speelweekend is alleen DSWN nog ongeslagen aangezien zij met 7-4 wisten te winnen van DBBR. Het samengestelde team DONHN/DVK nam het op tegen RDO, beide teams wisten voorafgaande aan deze wedstrijd nog niet te winnen. DONHN/DVK was uiteindelijk met 7-4 de sterkste en wist daarmee de achtervolging in te zetten op de nummer twee.

Bron: NDBDarts.nl

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek