Niet alleen was Co Stompé de eerste dartsspeler uit Nederland die een 9-dart finish achter zijn naam wist te zetten, ook was hij de eerste Nederlander die op een Europe Cup het singletoernooi won. Dit was in 1998. Hij was hiermee tevens de eerste niet-Engels-sprekende darter die de Europese titel pakte.

”Ik ging naar de ingooiborden voor de finale. Ik dolde wat met Andy Fordham en dat is de laatste voorbereiding. Op het podium gebeurde echter iets wat ik niet verwacht had”, vertelt Stompé.

”Alle lichten gingen uit en alleen het bord was nog zichtbaar. Daar kan ik niet zo goed mee omgaan, want ik moet mijn werphand kunnen zien. Desondanks ging het meteen goed en won ik de eerste leg tegen de darts in.”

”Ook de tweede leg won ik en dacht: zo, dat is lekker! Nu nog één legje erbij en het kan niet meer stuk. Andy won echter de derde leg, waarna ik de vierde won. Andy kwam echter toch weer terug door goed spel, maar in de vierde was het allemaal voorbij. Andy stond na 12 darts op 88 terwijl ik op 116 stond. Ik gooide triple 19, enkel 19 en zonder na te denken dubbel tops. Wat er dan door je heen gaat is onbeschrijfelijk. Het heeft ook nog wel even geduurd voordat ik besefte dat ik Europees kampioen was. Ik weet wel dat ik mijn tranen niet kon bedwingen”, aldus Stompé in 1998.

Het aanstaande EK staat van 25 tot en met 30 september op het programma. Dit prachtige evenement zal plaatsvinden in Hongarije. Hotel Budapest in de gelijknamige hoofdstad is gastheer van dit prachtige evenement. Meer informatie over dat evenement is hier te vinden.

Bron: NDBDarts.nl

Speel mee met het Champions League of Darts Spel met minimaal 312 euro aan prijzen!

Voetbal Inside/RTL

Foto: Voetbal Inside/RTL

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek