Sprankelend was het niet, maar Michael van Gerwen plaatste zich kinderlijk eenvoudig voor de kwartfinale van de Brisbane Darts Masters.

De Vlijmenaar zegevierde met 6-0 tegen debutant Ben Robb, één van de lokale spelers. Van Gerwen zette een gemiddelde van bijna 95 neer, met een finishpercentage van vijftig procent. Mighty Mike was dan ook gematigd tevreden na zijn openingspartij in Brisbane.

”Ik heb een paar slordigheidsfoutjes gemaakt, maar eigenlijk kan ik niet klagen. Ik heb met 6-0 gewonnen en beter kan ik dat niet doen”, zei Van Gerwen na afloop tegen ITV.

De nummer één van de wereld speelt zaterdag in de kwartfinale tegen Daryl Gurney. ”Daar moet ik mij voor klaarmaken. Ik heb mijn eerste wedstrijd met vertrouwen gespeeld en dat is goed om mee te nemen naar mijn volgende duel.”

Klik hier voor meer informatie over de Brisbane Darts Masters, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek