Robert Thornton gelooft dat hij ondanks zijn leeftijd van 51 jaar nog steeds kan floreren op het dartscircuit. Een recente opleving sterkt hem in dat idee.

Drievoudig major-winnaar Thornton is één van de succesvolste Schotse darters ooit. Maar door problemen buiten het dartscircuit, zijn vrouw raakte ernstig ziek, maakte ‘The Thorn’ een flinke duikvlucht op de wereldranglijst.

Na het winnen van de World Grand Prix stond Thornton nog op de vijfde plek. Inmiddels is hij terug te vinden op de 47ste plaats. De Schot moet na dit jaar in de top-64 van de PDC Order of Merit staan om zijn Tour Card te behouden.

Een goed resultaat vorige maand in Barnsley hielp hem in deze missie. Tijdens het zestiende Players Championship kwam ‘The Thorn’ tot de halve eindstrijd na zeges op onder meer Michael van Gerwen, Krzysztof Ratajski en Chris Dobey. Tegen Dobey noteerde Thornton zelfs een negendarter.

Deze prestaties moeten een springplank vormen naar een succesvolle tweede seizoenshelft. ”Het is een begin. Als ik zo de rest van het seizoen blijf gooien, dan ben ik tevreden en heeft de rest een probleem”, zo vertelt Thornton aan Live Darts.

”Robert Thornton gaat nergens heen. De gezondheid van mijn vrouw is aan de betere hand en The Thorn komt terug op zijn oude niveau, zo simpel is het. Mijn vrouw is mijn grootste steun. Ze noemt mij een kleine pitbull met het hart van een leeuw, zij is mijn drijvende kracht.”

”Dat jonge spelers denken dat zij mij kunnen verslaan doet mij niks. De oudere spelers kunnen ook hun niveau verbeteren. Wij hebben net zo veel pit als de jongere generatie. Kijk maar naar Steve Beaton, hij maakt het nog steeds waar. The Bronzed Adonis is nog steeds overal te zien, met een glimlach op zijn gezicht. Bovendien boekt hij goede resultaten, dat kunnen we dus allemaal.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek