Robert Thornton heeft het gedrag van zijn collega-darter Adrian Lewis streng veroordeeld. ‘Jackpot’ werd door de PDC geschorst naar aanleiding van zijn gedrag in de partij tegen Jose Justicia.

De tweevoudig wereldkampioen kan een flinke boete en mogelijk ook een langere schorsing tegemoet zien. Ondanks dat Thornton geen goede woorden over heeft voor de uitspatting van Lewis, komt ‘The Thorn’ ook op voor de Engelsman.

”Ik ben dol op Adrian, hij zorgt voor de sfeer in de oefenruimte. Ik ben verrast dat dit incident is gebeurd”, vertelt de Schot op de website van Red Dragon Darts.

”Dit had ik niet achter Adrian gezocht. Normaal gesproken is het een lieve jongen die met iedereen grapjes maakt. We zijn allemaal geschokt door dit voorval.”

”Het gerucht gaat dat de verkeerde speler is geschorst. Maar daar kan ik niet over oordelen, ik was er niet bij toen het incident gebeurde. ”

De schorsing is een harde klap in het gezicht van Lewis. De tweevoudig wereldkampioen is na een rugblessure afgezakt naar de twintigste positie op de wereldranglijst. Een schorsing maakt het voor hem moeilijker om weer te klimmen op de PDC Order of Merit.

”Ik denk dat Adrian hier sterker van terug komt. Hij is een fantastische speler, maar het wordt wel moeilijker voor hem als die een schorsing krijgt. Hij moet er tegen vechten en het achter zich laten.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek