Robert Thornton verdiende afgelopen weekend 1500 pond aan prijzengeld op de eerste drie UK Open Qualifiers. Met nog drie kwalificatietoernooien voor de boeg, is dat al ruimschoots voldoende voor kwalificatie voor het eindtoernooi.

Thornton heeft goede herinneringen aan de ‘FA Cup of Darts’. ‘The Thorn’ wist in het verleden immers het toernooi te winnen. In 2012 was de Schot in de finale met 11-5 te sterk voor Phil Taylor. De tweevoudig major-winnaar kan zich nu opmaken voor zijn elfde deelname aan de UK Open.

”Ik heb genoeg prijzengeld gewonnen voor kwalificatie voor de UK Open”, vertelt hij op de website van Red Dragon Darts. ”Echter, moet ik komend weekend nog wat prijzengeld sprokkelen om mezelf een betere uitgangspositie te verschaffen bij de loting.”

De 50-jarige Engelsman doelt hierbij op het feit dat hogere geplaatste spelers één of meerdere rondes kunnen overslaan. De top-32 van de UK Open Qualifiers Order of Merit slaan de eerste twee rondes over. De nummers 33 tot en met 64 stromen vanaf de tweede ronde in.

”Ik ben mezelf nu aan het verbeteren en geniet van het spelletje. Mijn vorm wordt beter en daar ben ik blij mee. Ik heb laten zien dat mijn vorm stijgende is en dat ik resultaten behaal. Een goede prestatie op de belangrijke toernooien behoort nog steeds tot mijn mogelijkheden.”

”Mensen schrijven sporters altijd makkelijk af. Dat wind mij op en ik weet dat ik nog veel goede resultaten ga boeken. Ik ga veel mensen de mond snoeren.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek