Robert Thornton mocht op het nippertje toch meedoen aan de World Grand Prix. De Schot kwam één plekje tekort op de wereldranglijst, maar door de afzegging van Phil Taylor mag Thornton alsnog de reis naar Dublin maken.

Een opsteker voor ‘The Thorn’, die na zijn eindzege op de World Grand Prix in 2015 in een flinke vormdip raakte. De tweevoudig major-winnaar krijgt in ieder geval de kans om het gewonnen prijzengeld van twee jaar geleden te verdedigen. Thornton versloeg Michael van Gerwen destijds in de finale met 5-4.

”De World Grand Prix winnen is de grootste prestatie uit mijn carrière, zeker omdat ik van Michael won in de finale”, vertelt Thornton op zijn eigen website.

”Sindsdien heb ik weinig successen geboekt. Ik ben echter op de weg terug en ben opgelucht dat ik mag meedoen aan het toernooi. Ik bewaar goede herinneringen aan dit evenement. Niet alleen vanwege mijn titel, maar ook door het gooien van een negendarter in het jaar daarvoor.”

”Ik heb twee grote titels gewonnen en die kwamen telkens na een matige periode, dus ik ken geen twijfel dat ik mezelf weer uit het slob weet te trekken. De World Grand Prix is een perfecte start om mijn weg omhoog te vervolgen.”

Tags:

Author: Pieter Verbeek