Over enkele dagen gaat de BDO World Trophy weer van start. In het verleden wisten twee Nederlanders de finale van dit toernooi te halen.

2017: Aileen de Graaf 6-2 Anastasia Dobromyslova
Vorig jaar, in 2017, bereikte Aileen de Graaf de finale van het damestoernooi van de BDO World Trophy. Ze versloeg Lindsey Ashton (4-1) , Rhian Griffiths (4-1) en Anca Zijlstra (5-2) en trof in de finale Anastasia Dobromyslova. In die finale kwam de Nederlander geen moment in de problemen. Ze kwam op een 5-0 voorsprong en had zelfs enkele matchdarts voor een whitewash. Dat lukte niet. Enkele legs later was het wel zover. Via D11 pakte de Nederlandse de titel.

Klik HIER om die wedstrijd nog eens te bekijken.
Klik HIER om de laatste leg van die wedstrijd nog eens te bekijken.

2015: Geert de Vos 10-9 Jeffrey de Graaf
In 2015 was Jeffrey de Graaf de eerste Nederlander die een finale speelde op de BDO World Trophy. De Graaf begon zijn toernooi met een klinkende 6-0-zege op Eddy Sims en versloeg vervolgens ook Martin Phillips (7-6), Stefaan Deprez (8-5) en Jeff Smith (9-7). In de finale was de Belg Geert de Vos de tegenstander. De Nederlander stond gedurende de hele wedstrijd niet op achterstand. De Graaf kwam op een 3-0 voorsprong en gaf dat niet weg. Na een tussenstand van 8-4 kwam De Vos echter terug. Vier legs later stond het weer gelijk. De Graaf kwam daarna weer op voorsprong en miste één matchdart voor de zege. De Vos pakte de leg en een beslissende leg was nodig. Die leg werd via een knappe 106-finish gewonnen door De Vos.

Klik HIER om die wedstrijd nog eens te bekijken.
Klik HIER om de laatste leg van die wedstrijd nog eens te bekijken.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek