Van 9 tot en met 17 november staat de dertiende editie van de Grand Slam of Darts op het programma. Dartsnieuws blikt aankomende week terug op mooie en opmerkelijke momenten in de geschiedenis van het prestigieuze toernooi.

Wanneer wordt teruggedacht aan de editie van 2018, springen er twee momenten tussenuit. Allereerst de verhitte finale tussen Gary Anderson en Gerwyn Price, maar ook de zogenoemde fart-gate. Bij dat laatste was Anderson opnieuw betrokken, ditmaal met Wesley Harms.

Het verhaal begon bij Wesley Harms, die na zijn nederlaag tegen Anderson aangaf last te hebben gehad van ‘geurrijke dingetjes’. ”Ik denk dat het nog wel twee nachten duurt voordat die geur uit mijn neus verdwijnt. Ik wist niet dat het bij de PDC ook zo ging”, zei Harms in gesprek met RTL 7. De Noord-Hollander wilde verder niet over het onderwerp uitweiden.

Anderson wist echter van niks en dacht dat de oorzaak bij Harms zelf lag. ”Ik dacht dat hij een scheet had gelaten op het podium”, reageerde The Flying Scotsman tegenover de Nederlandse dartszender.

”Het rook verschrikkelijk. Maar ik zweer op het leven van mijn kinderen dat ik het niet was. Misschien kwam het van de tafels naast het podium. Het rook naar rotte eieren, maar het kwam echt niet van mij”, reageerde Anderson destijds tegenover de Nederlandse dartszender.

RTL-verslaggever Arjan van der Giessen meldde later dat een beveiliger had toegegeven de veroorzaker te zijn van het geurrijke incident tijdens de partij tussen Gary Anderson en Wesley Harms. Direct na de partij werd de gebeurtenis al getypeerd als de fart-gate en het incident werd breed uitgemeten in de pers.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek