Door de coronacrisis wordt er voorlopig niet meer op topniveau gedart. Onder meer de Premier League Darts en diverse Pro Tour-toernooien zijn uitgesteld.

Om toch een beetje in te dartsstemming te blijven blikt Dartsnieuws terug op bijzondere en opmerkelijke momenten in de dartsgeschiedenis. Ditmaal aandacht voor alle negendarters die zijn gegooid tijdens de Premier League Darts.

Raymond van Barneveld was in 2006 de eerste speler die een leg binnen negen pijlen uitgooide in de prestigieuze competitie. Vier jaar later flikte Barney dit kunstje opnieuw.

In dezelfde jaargang schreef Phil Taylor geschiedenis door als eerste – en voorlopig enige – speler ooit twee negendarters in één televisiewedstrijd te gooien. Dit deed The Power in de finale tegen James Wade, die met 10-8 werd gewonnen.

Twee seizoenen later produceerde Taylor wederom een perfecte leg in de Premier League, ditmaal mocht Kevin Painter toekijken. In de halve finales van de Premier League in 2012 was het Simon Whitlock die een leg in negen pijlen finishte.

Daarna was het Adrian Lewis, die bij zijn deelnames in 2016 en 2017 het publiek kon laten juichen. Na twee edities zonder perfecte leg, zorgde Michael Smith in 2020 voor de negende negendarter in de Premier League.

 

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek