Kyle Anderson zorgde twee jaar geleden voor een knappe prestatie door een negendarter te gooien tegen Michael van Gerwen op het EK Darts.

De Australiër begon de elfde leg van de wedstrijd met twee maximale scores en wierp vervolgens een 141 finish om de perfecte leg compleet te maken. Van Gerwen doorbrak het momentum van Anderson via dubbel 4 voor 7-5, gevolgd door een 92 finish om op 8-5 te komen. Van Gerwen miste echter drie pijlen om de wedstrijd min of meer in het slot te gooien, waarna Anderson 8-6 maakte met een 64 finish.

Anderson vocht zich vervolgens terug door 44 en 40 uit te gooien, om daarna verrassend te voorsprong te pakken via dubbel 16. ‘The Original’ verzuimde echter door te pakken en miste twee pijlen op dubbel 12, Van Gerwen maakte daarna 9-9 via dubbel 6.

Van Gerwen kwam op één leg van de zege door 121 te finishen, waarna Anderson een beslissende leg afdwong via dubbel 18. In de legdecider was het de Australiër die als eerst de kans kreeg om de wedstrijd te winnen, maar hij miste twee matchdarts. Van Gerwen sloeg vervolgens keihard toe met een 76 finish voor de wedstrijd.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek