Van 13 december tot en met 1 januari 2020 staat het PDC WK Darts 2020 op het programma. Dartsnieuws blikt de aankomende periode terug op mooie en opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van dit toernooi.

Peter Manley in zijn beste dagen stond bekend als een speler die je het bloed onder de nagels vandaan kon halen. Dat ondervond ook Adrian Lewis op het PDC WK in 2006.

‘One Dart’ wist de eerste twee sets zonder legverlies binnen te halen. Lewis, die zich in tussen groen en geel ergerde aan Manley die zijn pijlen zeer traag uit het bord haalde, wist de derde set te winnen. Dankzij een geweldige 160 finish van Manley ging de vierde set naar de als vijfde geplaatste Engelsman.

In set vijf, bij een stand van 2-1 in het voordeel van ‘Jackpot’, stond Lewis op het punt om zijn pijlen naar het bord te werpen. Manley onderbrak zijn concentratie echter door achter zijn rug te staan praten. Lewis vond het welletjes met de trucjes van zijn landgenoot en stormde het podium af.

Na korte oponthoud en een gesprek met scheidsrechter Russ Bray, besloot Lewis terug de keren op het podium. Het hielp de tweevoudig wereldkampioen echter niet om zijn concentratie te hervinden. ‘Jackpot’ verloor de kwartfinale van het WK met 5-3. Manley zou uiteindelijk de finale bereiken, deze werd echter met 7-0 verloren aan Phil Taylor.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek