Door de coronacrisis is er voorlopig weinig darts op televisie. Dartsnieuws zal de komende weken dus veelvuldig de geschiedenis induiken en terugblikken op mooie, bijzondere en grappige momenten uit het verleden.

De halve finale van het WK Darts 2012 tussen Adrian Lewis en James Wade is de geschiedenisboeken ingegaan als één van de opmerkelijkste WK-wedstrijden ooit.

Het duel staat ook bekend als de partij waarin de ‘wind-gate’ geboren werd. Beide spelers werden geteisterd door hevige windvlagen over het podium, waardoor Lewis en Wade meer moeite hadden om de juiste vakjes op het bord te raken. Het duel werd zelfs tijdelijk onderbroken om een oplossing te vinden voor het probleem.

Wade had in de beginfase het minste last van de wind en nam een 5-1 voorsprong in sets. The Machine had nog maar één set nodig om de WK-finale te bereiken, maar stortte vervolgens volledig in. Lewis kwam terug tot 5-5 en won vervolgens de wedstrijd én daarna ook de wereldtitel door Andy Hamilton in de finale te verslaan.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek