Door de coronacrisis is er voorlopig weinig darts op televisie. Dartsnieuws zal de komende weken dus veelvuldig de geschiedenis induiken en terugblikken op mooie momenten in het verleden.

Wes Newton is inmiddels verdwenen van het PDC Pro Tour-circuit, maar stond nog niet zo lang geleden twee jaar op rij in de Premier League Darts. De in Blackpool geboren Engelsman kwam in het verleden acht keer in actie op de World Matchplay.

Naast het bereiken van de kwartfinales in 2011 en 2014, kende ‘The Warrior’ zijn hoogtepunt in 2012. Met de steun van het thuispubliek in de zaal, wist Newton tijdens de World Matchplay 2012 een negendarter te gooien.

De tweevoudig major-finalist gooide de 9-darter niet op traditionele wijze. Newton begon met een 180’er , waarna hij met een 177-score 144 overliet. Via tweemaal triple 20 en uiteindelijk dubbel 12 wist Newton deze finish weg te poetsen.

Veel schoot de 41-jarige Brit overigens niet op met zijn perfecte leg. Zijn tegenstander Justin Pipe wist het duel met 13-10 te winnen.

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek