Van 13 december tot en met 1 januari 2020 staat het PDC WK Darts 2020 op het programma. Dartsnieuws blikt de aankomende periode terug op mooie en opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van dit toernooi.

Woedend was John Part, nadat hij in 2012 zijn eerste ronde van het WK Darts nota bene gewonnen had. De Canadees had zojuist Joe Cullen met 3-0 in sets verslagen.

Maar na afloop ging het niet over de wedstrijd van Part tegen ‘The Rockstar’. Het gesprek ging vooral over de muurschilderingen in Alexandra Palace. Of beter gezegd, over het ontbreken van de muurschilderingen.

Op de muren van het Alexandra Palace wordt traditioneel een muurschildering geplaatst van alle wereldkampioenen bij de PDC. In 2012 hadden zij echter alleen een plek ingeruimd voor Adrian Lewis, Raymond van Barneveld en Phil Taylor. Part en Dennis Priestley ontbraken in het dartspaleis, tot woede van de Canadees.

”Dit is niet netjes en ik verdien beter. Natuurlijk vat ik dit persoonlijk op, wie had dat niet gedaan? Het kan mij niet schelen wie deze fout heeft gemaakt, maar dit is een belediging”, brieste ‘Darth Maple’ in gesprek met Sky Sports.

”Ik heb het allereerste WK ooit in deze zaal gewonnen. Dit is mijn huis. Ik had aan de muur moeten hangen, samen met Dennis Priestley, maar waar is Dennis? Hadden ze niet plek kunnen maken voor nog twee muurschilderingen?”

De woorden van Part hadden impact want de toenmalige toernooisponsor Ladbrokes ging meteen aan de slag met het creëren van twee extra muurschilderingen. Toen Part aan de beurt was voor zijn tweede ronde, was zijn foto wel te zien in de zaal.

Bekijk het interview van Part met Sky Sports in de onderstaande video.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek