Raymond van Barneveld komt niet meer in actie op de World Matchplay. De 52-jarige Hagenaar meldde maandag dat hij de aankomende Pro Tour-toernooien mist. Hierdoor kan ‘Barney’ zich niet meer kwalificeren voor het toernooi in Blackpool.

Van Barneveld beleefde in 2010 een hoogtepunt op de World Matchplay door een negendarter te gooien in zijn partij tegen Dennis Ovens. Het was zijn vijfde negendarter tijdens een televisietoernooi.

De Nederlandse dartspionier gooide de 9-darter op traditionele wijze. Van Barneveld begon met tweemaal een maximale score, om vervolgens 141 via triple 20, triple 19 en dubbel 12 weg te poetsen.

De vijfvoudig wereldkampioen had overigens weinig te duchten van zijn Engelse tegenstander in deze partij. Denis Ovens werd met 10-1 aan de kant geschoven. Later zou Van Barneveld ook zeges boeken op Alan Tabern (13-5), Co Stompé (16-12) en James Wade (17-8), alvorens ‘Barney’ in de finale verloor van Phil Taylor (18-12).

Twee jaar later gooide Michael van Gerwen als tweede Nederlander een negendarter op de World Matchplay. Bekijk hier deze beelden.

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek