Van 13 december tot en met 1 januari 2020 staat het PDC WK Darts 2020 op het programma. Dartsnieuws blikt de aankomende periode terug op mooie en opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van dit toernooi.

Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen stonden tijdens het WK Darts van 2016 voor het eerst tegenover elkaar op het wereldkampioenschap. Het duel mondde uit in één van de mooiste wedstrijden ooit in Alexandra Palace.

Van Gerwen snoepte de eerste set af van Barney, maar de Hagenaar brak direct terug. De vijfvoudig wereldkampioen kwam vervolgens op een 2-1 en 3-2 voorsprong.

In de zesde set kwam Van Gerwen op 2-0, maar Van Barneveld dwong een beslissende leg af. De set ging vervolgens alsnog naar de nummer één van de wereld, die onder druk een geweldige 135 finish wist te produceren. Een set later ging de wedstrijd wél naar Barney, die in de vierde leg van de zevende set met twee pijlen 96 uitgooide.

Tijdens de edities van 2017 en 2018 nam Van Gerwen overigens revanche op zijn landgenoot. Toen won Mighty Mike met respectievelijk 6-2 en 5-4 in sets.

Bekijk de wedstrijd terug in de onderstaande video.

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek