Door de coronacrisis wordt er voorlopig niet meer op topniveau gedart. Onder meer de Premier League Darts en diverse Pro Tour-toernooien zijn uitgesteld.

Om toch een beetje in te dartsstemming te blijven blikt Dartsnieuws terug op bijzondere en opmerkelijke momenten in de dartsgeschiedenis. Ditmaal aandacht voor de openingsavond van de Premier League Darts 2014, waarbij Michael van Gerwen en Phil Taylor elkaar troffen.

Taylor speelde destijds zijn eerste officiële wedstrijd na zijn overstap van pijlenleverancier Unicorn naar Target. Van Gerwen mocht voor het eerst als wereldkampioen het podium betreden, nadat hij in 2014 zijn eerste wereldtitel veroverde.

Het bleek een makkie te worden voor de Vlijmenaar. Van Gerwen vernederde Taylor met 7-0 dankzij een gemiddelde van 109.59. The Power zou daarna ook zijn tweede en derde duel verliezen en stond zelfs zes weken lang op de degradatieplekken. Uiteindelijk haalde de 16-voudig wereldkampioen ‘toch gewoon’ de play-offs, waarin hij verloor van Raymond van Barneveld. De Hagenaar won vervolgens de Premier League door ook Van Gerwen te verslaan tijdens de finaleavond.

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek