Als één van de weinige deelnemers op de World Matchplay 2018, kan Michael Smith ’s nachts gewoon in zijn eigen bed slapen. ‘Bullyboy’ woont namelijk op slechts een uur rijdafstand van de Winter Gardens.

Na zijn eindzege op de Shanghai Darts Masters, kijkt Smith er naar uit om tijd met zijn familie door te brengen in aanloop naar het toernooi in Blackpool.

”De World Matchplay is één van de weinige toernooien waarbij ik thuis kan slapen dus ik ga het toernooi met een blij gevoel in. Ik zal goed uitgerust zijn en genieten van de tijd die ik met mijn familie ga doorbrengen.”

”De afgelopen jaren heb ik niet lang in het toernooi gezeten en zat ik al snel definitief thuis Dit jaar ben ik er klaar voor en ga ik hopelijk een goed resultaat boeken.”

De nummer negen van de wereld kent vooralsnog een sterke start van het seizoen. De voormalig jeugdwereldkampioen won twee Pro Tour-toernooien, een World Series-titel en haalde de finale van de Premier League Darts.

Dit succes verstevigt het geloof bij Smith dat hij ver kan komen op de World Matchplay. ”Ik geniet veel meer van het darten, omdat ik nu vaker win dan verlies.”

”Ik koop er niks voor om dichtbij een overwinning te komen. Mijn doel is om toernooien te winnen en titels mee naar huis te nemen. De laatste tijd speel ik steeds beter op het podium. Ik word constanter en heb een goed gevoel over mijn vorm.”

Smith speelt in de eerste ronde van de World Matchplay tegen debutant Jonny Clayton. Op papier was de Welshman de lastigste opponent die hij kon treffen en dus moet ‘Bullyboy’ op z’n best zijn om de tweede ronde te halen.

”Jonny was één van de zwaarst mogelijke lotingen”, weet ook de 27-jarige Engelsman. ”Hij is al het hele jaar goed in vorm. Maar als ik mijn eigen spel speel, dan heb ik er alle vertrouwen in dat ik ga winnen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek