Met nog zo’n vier maanden te gaan tot aan het WK Darts 2019, wordt steeds duidelijker welke spelers kunnen rekenen op deelname aan het grootste dartstoernooi van het jaar.

Het aantal deelnemers aan het PDC WK Darts 2019 is verhoogd van 72 naar 96. De top-32 van de wereldranglijst krijgt een plaatsing toegewezen en mogen de eerste ronde van het wereldkampioenschap overslaan. In de eerste ronde staan de top-32 van de geschoonde Pro Tour-ranking tegenover de 32 internationale qualifiers.

Op dit moment staan er vijf Nederlanders in de top-32 van de wereldranglijst. Michael van Gerwen is nu al verzekerd van de toppositie op de plaatsingslijst, terwijl Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen ook een beschermde status gaan krijgen. Hetzelfde geldt op dit moment ook voor Benito van de Pas en Jermaine Wattimena.

Vervolgens worden de 32 beste vloerspelers van de geschoonde Pro Tour Order of Merit toegevoegd aan het deelnemersveld. Op basis van het verdiende geld op de vloertoernooien zijn Jeffrey de Zwaan en Danny Noppert al zeker van kwalificatie. Jan Dekker, Ron Meulenkamp en Vincent van der Voort staan momenteel in de middenmoot op de geschoonde Pro Tour-ranking.

Niels Zonneveld behoorde onlangs ook tot het virtuele deelnemersveld voor het WK Darts 2019. Zonneveld verloor echter zijn top-2 positie op de Development Tour Order of Merit.

Author: Pieter Verbeek