Daryl Gurney werd tijdens de Players Championship Finals de tiende winnaar van een televisietoernooi in 2018. In totaal werden er dit jaar achttien televisietoernooien gespeeld.

Michael van Gerwen en Gary Anderson pakten de meeste prijzen op televisie. De Nederlander won er vijf, tegenover vier voor Anderson. Van Gerwen won één van zijn vijf TV-titels samen met Raymond van Barneveld op de World Cup of Darts. Cross opende het seizoen met de wereldtitel en wist van de zomer ook één van de World Series-toernooien op zijn naam te schrijven.

James Wade is de vierde speler met meer dan één TV-titel op zijn naam in 2018. ‘The Machine’ zegevierde tijdens het EK Darts en de World Series of Darts Finals. Naast Gurney, pakten Mensur Suljovic, Michael Smith, Peter Wright en Gerwyn Price ieder één televisietitel.

Aangezien de Premier League Darts ook uit tien spelers bestaat is er een goede kans dat dit zomaar de line-up voor de Premier League Darts 2019 wordt. Simon Whitlock lijkt op dit moment de grootste uitdager van het tiental. ‘The Wizard’ haalde de finale van het EK Darts en stond in twee Euro Tour-finales.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek