Keane Barry pakte zaterdagavond de eindzege tijdens de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay na een mooie comeback tegen Liam Gallagher.

De 17-jarige tiener mag in december meedoen aan het WK Darts na het winnen van het kwalificatietoernooi voor Ierse en Noord-Ierse darters. Barry knokte zich in de finale terug van een 5-2 achterstand.

Zijn tegenstander Gallagher liet echter elf matchdarts onbenut. Hierdoor ging de zege alsnog naar Barry, die al eens 109 gemiddeld gooide op de PDC Development Tour.

”Dit is een droom die uitkomt. Ik ben ontzettend blij en heb genoten van mijn wedstrijd. Liam kwam voor en had een hoop kansen om het af te maken. Hij benutte deze niet en toen greep ik mijn kans. De winst gaf mij een geweldig gevoel. Ik kreeg kippenvel toen het publiek mijn naam scandeerde.”

Barry gaat in december twee toernooien spelen in het Alexandra Palace. De Ierse darter plaatste zich namelijk ook al voor de finale van het JDC-wereldkampioenschap.

”Die had ik al binnen, dus dit was een vrije poging voor een extra kans om daar te spelen. Iedereen droomt ervan om daar te kunnen spelen. Ik kijk elk jaar naar dat toernooi, dus om daar te zijn wordt echt speciaal voor mij. Ik ga er het beste van maken. Als ik mijn beste spel laat zien, dan kan ik iedereen verslaan.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek