Jamie Lewis is met afstand dé verrassing van het WK Darts 2018. De 26-jarige darter uit Wales speelt tot dusver een fantastisch toernooi met een toernooigemiddelde van bijna honderd.

Hiermee verrast Lewis niet alleen vriend en vijand, maar ook zichzelf. Want in oktober spreekt hij op Twitter zijn teleurstelling uit over het missen van het wereldkampioenschap.

“Ik ben zwaar teleurgesteld dat ik voor het eerst in jaren me niet heb gekwalificeerd voor het WK. Ik voelde me nooit eerder zo gefrustreerd, maar ik heb het alleen maar aan mezelf te wijten. Toch blijf ik vertrouwen houden dat mijn tijd nog gaat komen.”

De tijd van ‘Fireball’ kwam sneller dan verwacht. Lewis greep zijn laatste strohalm en dwong via het laatste kwalificatietoernooi deelname aan het PDC World Darts Championship 2018 af.

Na een nipte overwinning op Kenny Neyens (2-1), gingen alle remmen los bij de voormalig WDF jeugdwereldkampioen. Eerst werd Jonny Clayton met 3-0 verslagen, waarna een schitterende 4-1 overwinning op Peter Wright volgde.

Daarna boekte Lewis ruime zeges op James Richardson (4-1) en Darren Webster (5-0). In de halve finale kan Lewis zijn WK-sprookje een vervolg geven met een overwinning op Phil Taylor.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek