Gary Anderson werkt met een ontspannen gevoel toe naar de World Matchplay, waar hij zijn vorig jaar gewonnen titel moet verdedigen.

De tweevoudig wereldkampioen treft Danny Noppert in de eerste ronde. Vorig jaar pakte Anderson zijn eerste titel in Blackpool door Mensur Suljovic na een zinderende finale met 21-19 te verslaan.

Na een moeizame eerste seizoenshelft, waarin ‘The Flying Scotsman’ kampte met de naweeën van een rugblessure, is Anderson alweer een maand actief op het dartscircuit. Samen met landgenoot Peter Wright wist hij de World Cup of Darts te winnen. Dat succes is volgens hem vooral te danken aan de ingebouwde rustperiode.

”Ik heb de helft van mijn leven gespendeerd aan darts en de andere helft aan het doen van dingen voor andere mensen. Dus nu, wanneer de kinderen naar school zijn, neem ik tijd voor mezelf en ga ik vissen.”

”Dan zit ik een paar uurtjes aan het water, lekker in de frisse lucht. Dat heeft mij veel goeds gedaan. Tevens ben ik een paar kilootjes afgevallen vanwege een dieet.”

Als titelverdediger is Anderson niet van plan om een hoger verwachtingspatroon van zichzelf te verlangen. ”In de loop der jaren heb ik geleerd dat het belangrijk is om mezelf geen extra druk op te leggen.”

”Ik kijk er naar uit om terug te keren op het podium, maar wellicht duurt het nog even voordat ik weer in topvorm ben. De World Matchplay is nooit mijn favoriete toernooi geweest vanwege de reistijd, maar de locatie is briljant. Het zit er altijd vol en de sfeer is geweldig.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags:

Author: Pieter Verbeek