Rob Cross hoorde afgelopen week dat hij eind juli definitief de kans krijgt om zijn titel op de World Matchplay te verdedigen. Alleen de speellocatie is nog niet duidelijk.

Cross toonde zich vorig jaar de beste in Blackpool door Michael Smith in de finale te verslaan. Door de coronacrisis is het nog niet zeker of de World Matchplay weer in de Engelse kustplaats gehouden kan worden. Wanneer er geen publiek kan worden toegelaten, wordt er uitgeweken naar een andere plek. De PDC liet eerder doorschemeren dat de Marshall Arena in Milton Keynes een mogelijk alternatieve locatie is.

Toch is de oud-wereldkampioen blij dat hij in ieder geval weer naar een groot toernooi kan toewerken. ”Dat is lang geleden. Gelukkig hebben we nu enige zekerheid en heb ik een doel om mij op te richten. In de afgelopen weken heb ik geprobeerd mijn vorm op peil te houden, maar eigenlijk train je dan nergens voor. Dit geeft ons allemaal een richtpunt.”

”Wellicht is de hervatting onder andere omstandigheden dan we gewend zijn, maar het is nou eenmaal ons werk en onze passie. Ik mis het darten ontzettend en ben hongeriger dan ooit. Ik kijk er naar uit om terug te keren en wedstrijden te winnen”, aldus Cross in gesprek met de Darts Show-podcast van Sky Sports.

Mocht het toernooi achter gesloten deuren gespeeld worden, denkt de PDC erover na om virtuele sfeer toe te voegen aan het evenement. De 29-jarige Engelsman staat daar niet onwelwillend tegenover. ”Ik heb wel graag wat geluid op de achtergrond, denk ik. Maar tegelijkertijd moet ik mij vooral bezighouden met het prolongeren van mijn titel. Wat de omstandigheden ook zijn, het doel is om weer het toernooi op mijn naam te schrijven.”

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek