Regerend wereldkampioen Rob Cross wacht mogelijk een loodzware avond op de openingsdag van het WK Darts 2019. ‘Voltage’ gaat wellicht de degens kruisen met Jeffrey de Zwaan, die Michael van Gerwen tweemaal wist uit te schakelen op een televisietoernooi in 2018.

De Zwaan heeft bovendien het voordeel dat hij eerder op de avond nog zijn eerste ronde moet spelen. Deze partij mag normaliter echter geen probleem voor hem zijn, want hij treft Nitin Kumar, een qualifier uit India. Cross kan zich dus instellen op een duel met de Nederlander en moet dus meteen aan de bak om zijn wereldtitel te verdedigen.

”Ik heb de afgelopen weken had gewerkt. Ik kan niet wachten om te beginnen”, vertelt de nummer twee van de wereld in gesprek met de PDC.

”Dit is het belangrijkste toernooi ter wereld, dus je moet er klaar voor zijn. Wellicht zal ik nog niet op mijn best zijn in mijn eerste wedstrijd, dat was vorig jaar ook het geval. Dat liep uiteindelijk goed af. Misschien haalt het spelen in Alexandra Palace het beste in mij naar boven.”

”Vorig jaar was alles anders, want toen lag er geen druk op mij. Desondanks kijk ik er enorm naar uit, ik speel daarnaast ook graag in setsysteem.”

Klik hier voor meer informatie over het WK Darts 2019.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 3.500 euro aan prijzen met een eerste prijs van 600 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek