Vanaf 22 juli is het weer tijd voor het jaarlijkse evenement in Blackpool. De 32 gekwalificeerde spelers strijden om de eindzege op de World Matchplay. Dartsnieuws heeft een overzicht gemaakt met alle informatie over het toernooi die je nodig hebt om het evenement optimaal te volgen.

Loting & speelschema:
Er beginnen vijf Nederlanders aan de 24ste editie van de World Matchplay. Twee Nederlanders komen zondagmiddag in actie, de overige drie zijn verdeeld over de resterende eerste rondesessies. Bekijk hier de loting en het speelschema.

Prijzengeld:
Op de World Matchplay 2017 wordt in totaal 500.000 pond aan prijzengeld uitgekeerd. Klik hier voor de verdeling van het prijzengeld per ronde.

Format:
Eerste ronde – Best of 19 legs
Tweede ronde – Best of 21 legs
Kwartfinale – Best of 31 legs
Halve finale – Best of 33 legs
Finale – Best of 35 legs

*Een wedstrijd moet met twee legs verschil gewonnen worden, tot een maximum van vijf toegevoegde legs alvorens de zesde extra leg de beslissing brengt. Voorbeeld: Wanneer het in de eerste ronde (best of 19 legs) 12-12 staat, brengt de 25ste leg uiteindelijk de beslissing.

Uitzendingen:
De World Matchplay nagenoeg volledig te zien op RTL 7. Alleen tijdens de eerste twee dagen worden er een aantal wedstrijden samengevat of later op de avond uitgezonden. Bekijk hier het volledige uitzendschema van RTL 7 tijdens de World Matchplay.

World Matchplay-spel:
Via de website van Zweeler kan je meedoen met het World Matchplay-spel. Je krijgt 57 miljoen euro budget om 8 darters te kiezen, waarvan jij denkt dat ze de meeste punten gaan halen op de World Matchplay. Via deze link vind je meer informatie over dit spel. Meedoen kan tot zaterdag 22 juli 2017 om 20:15 uur.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek