Van 13 december tot en met 1 januari 2020 staat het PDC WK Darts 2020 op het programma. Dartsnieuws blikt de aankomende periode terug op mooie en opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van dit toernooi.

Ditmaal aandacht voor de afgelopen editie van het WK Darts, met vijf uitgelichte momenten. Heb jij een andere suggestie? Laat het ons weten in een reactie op Facebook.

Ashton laat Dekker zweten

Lisa Ashton debuteerde vorig jaar op het WK. En hoe! Met een gemiddelde van ruim 106 won zij de eerste set in het duel tegen Jan Dekker.

De Engelse was de eerste vrouwelijke speelster in Alexandra Palace in bijna tien jaar tijd. Ashton kreeg grote steun vanuit het publiek, maar kon niet voor een stunt zorgen tegen Dekker, die de partij met 3-1 wist te winnen.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Wright niet opgewassen tegen Spaanse furie

Toni Alcinas zorgde voor een enorme stunt door Peter Wright uit te schakelen in de tweede ronde. De Spanjaard bereikte op deze manier voor het tweede jaar op rij de derde ronde op het WK Darts.

Wright, in 2014 nog finalist op het wereldkampioenschap, miste veel dubbels tegen Alcinas, die op zijn beurt met een 109 check-out een grote tik uitdeelde aan zijn Schotse tegenstander.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

The Asp vliegt naar halve eindstrijd

De grootste verrassing van het afgelopen wereldkampioenschap kwam van de hand van Nathan Aspinall. The Asp haalde verrassend de laatste vier in Alexandra Palace.

Na een zege op Geert Nentjes in de eerste ronde, maakte de Engelsman een 2-0 achterstand ongedaan tegen Gerwyn Price. Vervolgens werden ook Kyle Anderson, Devon Petersen en Brendan Dolan verslagen. Aspinall verloor uiteindelijk in de halve finales van Michael Smith.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Humphries kegelt regerend wereldkampioen uit toernooi

Luke Humphries haalde op sensationele de kwartfinales op het WK Darts 2018/19 door toenmalig regerend wereldkampioen Rob Cross te vloeren bij de laatste zestien.

Wat de prestatie nog knapper maakt is dat Humphries een 2-0 achterstand in sets te boven kwam. De huidige jeugdwereldkampioen won het duel vervolgens met 4-2.

Derde ster voor Mighty Mike

Michael van Gerwen werd op nieuwsjaarsdag voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen. De Vlijmenaar kwam het gehele wereldkampioenschap geen moment in de problemen.

Alan Tabern, Max Hopp, Adrian Lewis, Ryan Joyce en Gary Anderson konden allemaal maar één set afsnoepen van de nummer één van de wereld. Michael Smith pakte drie sets in de WK-finale, maar moest met 7-3 zijn meerdere erkennen in de Nederlander.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Author: Pieter Verbeek