Ook de tweede Tour Card op de Europese Q-School ging naar een Nederlander. Mario Robbe uit Tilburg ging er met de felbegeerde kaart vandoor na een 5-4 overwinning op de Tsjechische Frantisek Humpula.

‘The Dutch Robot’ liet in het verleden van zich spreken op het BDO-circuit, waar hij in 2007 en 2008 het hoofdtoernooi van Lakeside haalde. Nu krijgt Robbe de komende twee jaar de kans om zich te bewijzen op het PDC-circuit.

”Soms zat het mee, maar ik heb eigenlijk de hele dag goed staan gooien”, vertelde Robbe na afloop in gesprek met Jacques Nieuwlaat. ”Ik heb vorig jaar geleerd om niet op te geven, want kansen blijven altijd komen.”

”Met die 121 finish voor 3-3 had ik hem te pakken. De laatste leg was gewoon goed. Na twaalf pijlen op een dubbel. Ik dacht ‘uit dat ding en wegwezen hier’. Ik was echt blij toen die laatste pijl erin ging op dubbel 10.”

Doe mee aan het Dartsjaarspel 2018!!  Kies 15 darters die voor jou strijden gedurende het hele seizoen. Dit spel heeft een prijzen pot van minimaal 1.500 euro en een 1e prijs van 227 euro!

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek