Jamie Lewis was lichtelijk teleurgesteld na zijn geflatteerde 6-1 nederlaag tegen Phil Taylor in de halve finale van het WK Darts. Maar uiteindelijk overheerste de trots en blijdschap bij de Welshman.

”Eerst dacht ik dat het met niet ging lukken me voor dit toernooi te plaatsen. En toen dat lukte, had ik natuurlijk nooit gedacht dat ik tot de halve finale zou komen. Ik heb namelijk een vrij slecht jaar achter de rug.”

Zijn tegenstander Taylor deed Lewis uiteindelijk mentaal de das om. ‘Fireball’ was naar eigen zeggen te veel bezig met het feit dat hij de laatste kon zijn die Taylor kon verslaan.

”Vooraf zat in mijn hoofd dat ik de laatste kon zijn die hem kon verslaan. Ik denk dat ik mezelf daarmee extra druk heb opgelegd en dat zorgde ervoor dat ik minder op m’n dubbels was dan in de vorige partijen. Zonde, maar ik kreeg die gedachten niet uit m’n hoofd.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek