James Wade is na het gelijkspel van Michael van Gerwen tegen John Henderson de nieuwe lijstaanvoerder in de Premier League Darts. ‘The Machine’ won donderdagavond met 7-0 van Daryl Gurney, wat de eerste whitewash-zege van deze jaargang opleverde.

De meervoudig major-winnaar speelde fabuleus tegen Gurney en gooide onder meer 158 en 116 uit. Het gemiddelde van Wade kwam uit op 109.59, zijn op één na hoogste moyenne ooit in de Premier League Darts.

De linkshandige darter was na het duel met Gurney dan ook dik tevreden over zijn vertoonde spel. ”Dit is een geweldige overwinning en ik ben zeer blij. Daryl heeft niet zijn beste spel laten zien, maar ik merk dat ik beter begin te worden.”

”Niemand wil met 7-0 winnen, maar ik was simpelweg beter en benutte mijn kansen goed. Ik geloof dat ik nog steeds tot de beste spelers ter wereld behoor. Soms zelfs de beste ter wereld”, besloot Wade zijn interview met de PDC.

Steve Welsh/PDC

Foto: Steve Welsh/PDC

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek