Door de problemen binnen de BDO heeft ook het WK voor vrouwen een onzekere toekomst. Laura Turner hoopt dat er spoedig een oplossing uit de bus komt.

Vrouwendarts was nooit populairder dan begin van dit jaar. Fallon Sherrock had net opzien gebaard met enkele overwinningen tegen mannen op het PDC WK en Lisa Ashton wist zich te verzekeren van een Tour Card. Mede door de coronacrisis en de problemen binnen de BDO maakt Laura Turner zich echter zorgen.

“Doordat BDO Enterprises het faillissement heeft aangevraagd zie ik niet meteen een WK of Tour georganiseerd worden. Vrouwendarts is momenteel bijzonder populair en er komen steeds meer goede speelsters aan de oppervlakte, jammer genoeg krijgen zij momenteel weinig kansen om dat te tonen”, aldus de Engelse speelster in The Darts Show podcast.

Toch is er misschien goed nieuws op komst, de recent opgerichte Modern Amateur Darts, een initiatief van Tour Card houder Steve Brown, biedt mogelijk een oplossing. “Dat ziet er zeker veelbelovend uit”, aldus Turner. “Steve heeft eerder al met de Junior Darts Corporation bewezen dat hij een goede organisatie uit de grond kan stampen.”

Zelf kwam Turner tijdens de lockdown in actie in de Remote Darts League. “Ik kreeg de kans om het tegen een heleboel spelers op te nemen waar ik normaal nooit de gelegenheid toe zou krijgen om tegen te spelen. Ik haalde meestal een goed niveau, alleen moet het nog iets constanter.”

Tags: ,

Author: Bram Coenen