Raymond van Barneveld is sinds afgelopen maandag officieel onderdeel van Team Target. Uiteraard zijn hier maanden van voorbereiding aan vooraf gegaan en is het persoonlijke materiaal van de 50-jarige Hagenaar in de afgelopen periode geproduceerd.

Ondanks dat ‘Barney’ al in het bezit was van zijn nieuwe materiaal, heeft Van Barneveld er bewust voor gekozen om te wachten met het gebruiken van de Target-pijlen in zijn trainingen.

”Dat heb ik bewust niet willen doen, ik ben af en toe zo’n twijfelkont. Dan krijg je misschien dat ik met Target pijlen onwijs goed sta te trainen, met in het achterhoofd dat je op televisie nog met Unicorn pijlen moet gaan darten.”

”Ik heb echt naar 3 juli toegeleefd. Na vandaag kan ik het allemaal achter mij laten door gewoon vooruit te kijken, zonder bang te hoeven zijn dat het nieuws dat ik naar Target ging gelekt werd.”

Nadat ‘RvB’ afgelopen donderdag uitgeschakeld werd op het Europese kwalificatietoernooi voor het European Darts Open, had Van Barneveld geen verplichtingen meer met zijn Unicorn-pijlen. In het weekend kon Van Barneveld dus voor het eerst intensief trainen met zijn nieuwe materiaal.

”Ik merk na 2-3 dagen intensief oefenen, dat het beter begint te vallen. Het is een compleet nieuwe dart, 95% tungsten in plaats van 90 procent. Of dat invloed heeft, weet ik niet, maar ik merk wel dat het nauwkeuriger wordt. Maar of het nauwkeurig blijft, hangt er vanaf hoeveel tijd ik eraan besteed.”

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek