Als het aan de winstpercentages van de spelers gedurende dit seizoen ligt, dan gaat de WK-finale op Nieuwjaarsdag tussen Michael van Gerwen en Peter Wright, dat berekende Premium Dart Data.

De nummers één en twee van de wereldranglijst hebben de twee hoogste winstpercentages dit seizoen. Van Gerwen wint 86,9 procent van al zijn wedstrijden, Wright 77,1 procent.

Rob Cross en Gary Anderson zouden tot de halve finale komen, zij hebben een winstpercentage van net boven de zeventig procent. Voor Raymond van Barneveld, Mensur Suljovic, Simon Whitlock en Phil Taylor is de kwartfinale volgens deze statistiek het eindstation.

Afgaande op deze statistiek behalen Jan Dekker en Kim Viljanen een verrassende plek in de derde ronde. ‘Double Dekker’ wint namelijk 52,2 procent van zijn podiumwedstrijden en duels op rankingtoernooien. Bij Viljanen ligt dit percentage zelfs op 57 procent. Ook Benito van de Pas haalt in dit geval de laatste zestien, maar moet dan zijn meerdere erkennen in Anderson.

Voor Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, en Jermaine Wattimena zou het PDC World Darts Championship 2018 er na één wedstrijd al op zitten.

Tags: | | |

Schrijver: Pieter Verbeek