Afgelopen zaterdag stond speelronde 16 van de SuperLeague op het programma. Tevens werden er zes wedstrijden gespeeld in de play-offs voor volgend seizoen. Hieronder vindt u alle uitslagen.

Hoofdklasse
Bosgenoegen ligt nog steeds op koers voor hun eerste SuperLeague kampioenschap. Racketcentrum Terneuzen werd met maarliefst 10-0 verslagen. Oranje Bar maakte ook geen fout en versloeg de Fanatics met 9-1. Het verschil tussen beide teams blijft daarmee drie punten. Bosgenoegen speelt nog thuis tegen Twenty Six en uit tegen Café Kafé, terwijl Oranje Bar RCT en Twenty Six nog ontmoet. Winsum heeft de derde plek in handen nadat ze de Zwaantjes versloegen. Ze worden op één punt gevolgd door Twenty Six dat met 6-4 won van DKE. Tenslotte deelden Café Kafé en Xtreme de punten. Dominic van Embden, die inviel tijdens de beslissende solo, redde een punt voor de thuisploeg door Carlo van Cleef te verslaan met 4-2.

Overgangsklasse A
In deze klasse stond de topper op het programma tussen de Dissel en de Legend. De teams stonden op een gelijk aantal aantal punten en dat bleef zo want de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. De Dissel stond met 5-4 voor, maar Gijsbert van Malsen won een punt voor The Legend na winst op Arjan Konterman in de solo. Kremer had kunnen profiteren en op één punt kunnen komen. Ze verloren echter thuis van Toornsmit met 7-3. De Makkers van Wilma klommen daardoor naar plaats twee door met 6-4 te winnen van de Moriaan. De beslissende solo werd een prooi voor Sven Groen ten koste van Evert van Pijkeren. Status won met 10-0 van op de Hoek en tenslotte was SLT de Planeet met 8-2 te sterk voor de Schout. Marcel Foekens van de Planeet gooide een prachtige 170 finish.

Overgangsklasse B
Red Alert Bet Kolen is heel dichtbij promotie naar de hoofdklasse. Ze wonnen zaterdag met 8-2 van Oranjestad en zag directe concurrent Dart Team Venlo met 7-3 verliezen bij Vrijbuiter. Hemeco won met 8-2 bij de Dorpsherberg en staat nu tweede. Het verschil met Red Alert is zes punten met nog twee wedstrijden te gaan. Joost Geurts van ’t Haspeltje wist een 170 finish te gooien, maar de punten gingen uiteindelijk naar FF naar Steef. Zij bogen een 4-1 achterstand om in een 6-4 overwinning. Peter Voskamp versloeg Joost Geurts in de solo. Tenslotte pakte Nouveau drie belangrijke punten tegen ’t Pleintje: 6-4.

Overgangsklasse C
Vijf keer 180 en een 164-finish van Kevin Doets konden niet voorkomen dat Dartshop Leiden de topper tegen 8-eraf wist te winnen. De Leidenaren wonnen met 7-3 en gaan nu alleen aan kop in overgangsklasse C. Bij winst op Sonny’s en Merwehof is het kampioenschap een feit. Agnes & Schier staat na winst bij de Wyck op een verdienstelijke tweede plaats. Prima Darts versloeg Sonny’s met 6-4 en Merwehof was met 9-1 te sterk voor Double Bull. Tenslotte pakte Flora Bar belangrijke punten in de wedstrijd tegen de Schot: 8-2.

Play-offs
In de strijd om tickets voor SuperLeague seizoen 2019-2020 stonden zes wedstrijden op het programma:

SL Team de Karre – Status Bar 2  6-3
Vostars United – Oale Jan  7-3
Café de Stam – ’t Snooker  2-8
Manhattan – Dart Team ’t Klumpke  2-6
Baggelaar Aa-Maa-Teurs – Zware Jongens XL  4-6
Het Wapen van Maasdijk – Pleintje Rotterdam 4-6

De beslissingswedstrijden op 18 mei zien er als volgt uit:
SL Team de Karre – Vostars United
’t Snooker – Dart Team ’t Klumpke
Pleintje Rotterdam – Zware Jongens XL

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Author: Pieter Verbeek