Joe Cullen is bezig aan een race tegen de klok om fit te geraken voor de UK Open in Minehead. Hij liep een hernia op na een ongelukje in zijn garage.

‘The Rockstar’ meldde op Twitter dat hij garage aan het opruimen was. Tijdens zijn werkzaamheden voelde Cullen iets in zijn rug schieten. Na een bezoek aan de osteopaat werd duidelijk dat de Engelsman met een hernia kampt.

Cullen eindigde als 37ste op de UK Open Qualifiers Order of Merit. Dat betekent dat de tweevoudig Pro Tour-winnaar vanaf de tweede ronde instroomt. De Spaanse nieuwkomer Jose Antonio Justicia Perales is zijn tegenstander in de tweede ronde van de UK Open.

Mocht de 28-jarige darter uit Bradford niet op tijd fit geraken, dan mag Mark Webster als eerste reserve alsnog zijn opwachting maken. De voormalig Lakeside-kampioen is de hoogst geplaatste speler op de wereldranglijst die kwalificatie voor de FA Cup of Darts misliep.

Cullen presteerde de afgelopen twee jaren goed in Minehead. Na zeges op onder meer Alan Norris en Stephen Bunting, bereikte hij in 2016 de kwartfinales. In 2017 haalde de Brit de laatste zestien na overwinningen op Robert Thornton en Cristo Reyes. Op de wereldranglijst verdedigt ‘The Rockstar’ dus 10,000 pond vanwege zijn prestatie twee jaar geleden.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek