Michael Unterbuchner plaatste zich vrijdagmiddag als eerste voor de halve finales op Lakeside. In die halve finale treft hij Scott Waites.

Unterbuchner kwam tegen Mandigers al snel 3-1 in sets achter maar wist zich knap terug te knokken. “Een best-of-nine wedstrijd is altijd een lange weg. Willem heeft me inderdaad onder druk gezet maar ik heb niet gepanikeerd toen ik achter kwam te staan en bleef geloven in mijn eigen kunnen”, aldus de Duitser.

Unterbuchner miste in de laatste set een pijl op bullseye en vervolgens wist Mandigers 149 uit te gooien. “Uiteraard was dat even een serieuze klap maar het was nog altijd maar 2-2 in legs. Ik bleef me goed concentreren en kon uiteindelijk toch de volgende twee legs en de match winnen.”

Voor ‘T-Rex’ is het de tweede maal op rij dat hij de halve finales haalt op Lakeside, zaterdag is Waites daarin zijn tegenstander. “Op die match zal uiteraard nog meer druk staan, Scott is tenslotte toch tweevoudig ex-wereldkampioen. Maar ik ben vast besloten om beter te doen dan vorig jaar en nu wel die finale te halen.”

Klik hier voor meer informatie over BDO Lakeside 2019, waaronder het toernooischema en de verdeling van het prijzengeld.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Tags:

Author: Bram Coenen