Nathan Aspinall gaf zijn debuut op de World Series vrijdagavond extra glans door de US Darts Masters op zijn naam te schrijven. Het is na de UK Open-titel eerder dit jaar zijn tweede televisietoernooizege van het seizoen.

De Engelsman versloeg Michael Smith na een sterke finale met 8-4. Aspinall wist op het juiste moment te pieken, want met een gemiddelde van 106.70 gooide ‘The Asp’ zijn hoogste gemiddelde ooit op het grote podium.

Met name de start van de finale was indrukwekkend. Zo gooide de UK Open-kampioen een officieuze negendarter. Dat wil zeggen een 10-darter, met tussendoor één bouncer. In de daaropvolgende leg begon Aspinall met tweemaal 180, waardoor hij dus liefst vijftien perfecte pijlen op rij wierp.

”Ik startte geweldig aan de finale”, erkende de voormalig jeugdkeeper van Manchester United na afloop. ”Dit is absoluut fantastisch voor mij. Ik heb nog nooit zo goed gespeeld op een groot podium en nu doe ik het in een finale.”

”Tijdens dit toernooi wilde ik een visitekaartje afgeven. De top-7 van de wereldranglijst en mijzelf waren immers aanwezig tijdens de US Darts Masters. Dat ik het toernooi uiteindelijk ook nog win is briljant. Ik pluk de beloningen van al het harde werk dat ik heb verricht.”

Aspinall sprak vervolgens zijn wens uit om volgend jaar weer terug te keren op dit toernooi. ”Ik heb het geweldig gehad in Las Vegas. Het publiek was van meet af aan op mijn hand en hebben mij geweldig gesteund. Hopelijk kan ik volgend jaar mijn titel verdedigen.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek