Dimitri van den Bergh won afgelopen zondag voor het eerst in zijn carrière de World Matchplay. Vader Chris is uiteraard bijzonder fier op zijn zoon en denkt dat er nog veel meer zeges zitten aan te komen.

Chris had nagelbijtend naar de finale gekeken. “Deze week heeft me een half jaar van mijn leven gekost”, lacht hij een dag na de major-zege van zijn zoon. “Ik had meer zenuwen tijdens het kijken naar mijn zoon dan ik had toen ik zelf topspeler was. Het is mooi dat hij, na een hele week goed spel, het heeft kunnen bekronen met een titel. Ik ben echt super trots op hem, maar dat is logisch als vader”, aldus Van den Bergh senior bij RTL Nieuws.

Vroeger was Chris zelf een niet onverdienstelijk speler, zo won hij in 2001 de French Open. “Al mijn zoons hebben het een beetje geërfd, maar Dimitri op een hoger niveau. En ik heb altijd gedacht dat hij grootse dingen zou gaan doen, maar zo groot had ik toen nog niet verwacht.”

Echte gentleman

Dimitri leerde dan wel de dartsport kennen door zijn vader, toch heeft hij een heel andere stijl dan zijn vader. “Ik was veel agressiever op het podium, Dimitri was vroeger te lief”, aldus Chris. “Ik heb hem geleerd dat hij dat niet meer mag zijn. Het is daarom ook dat hij nu rustiger en beter in zijn spel blijft, maar hij blijft natuurlijk de liefheid zelve. Zijn karakter kan je niet veranderen. Hij is niet alleen aan het bord een echt sportman, ook ernaast. Ook qua interviews en voor acties voor goede doelen is hij een echte gentleman. Daar kan je als vader alleen maar heel trots op zijn. Dat wordt hier enorm gewaardeerd.”

Door zijn zege op de World Matchplay is Van den Bergh opgeklommen naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst, dat ziet zijn vader echter niet als een eindpunt. “Dit is nog maar het begin. Ik denk dat hij nog beter gaat worden, want hij is nog maar 26 jaar. Hij heeft dus nog heel veel tijd om ervaring op te doen.”

Tags: , ,

Author: Bram Coenen