Raymond van Barneveld nam zaterdagavond in een volgepakt AFAS Live afscheid als professioneel darter. Barney was dolgelukkig met het toegestroomde publiek, maar was minder te spreken over zijn oud-collega’s.

“Natuurlijk had ik ook gehoopt dat Michael (van Gerwen red.) hier was, maar dat mag dan weer niet van de PDC. Dan lopen ze daar weer allemaal moeilijk te doen”, vertelde Van Barneveld na afloop tegen RTL 7.

“En het valt me best wel tegen dat sommige spelers, die ik al een paar jaar ken, heel mondjesmaat een appje sturen. Ik heb een appje gehad van Michael van Gerwen en Vincent van der Voort, en dan houdt het wel op. Triest.”

“Zij zijn allemaal met zichzelf bezig, en dat snap ik best, maar door mij kunnen zij nog steeds deze toernooitjes spelen”, zegt de vijfvoudig wereldkampioen doelend op de Players Championship-toernooien die dit weekend op het programma staan. “Het geniet niet echt van respect door dan niets te doen. Een appje kost helemaal niets, maar het getuigt van opvoeding en respect als je het wel doet.”

Over het publiek had de 52-jarige Hagenaar niets meer dan lof. “Je hoopt gewoon dat er mensen komen. Je wordt er niet wijzer van als er 200 mensen in die zaal zitten, maar als zo’n zaal vol zit met 3300 man, dan doet dat wel wat met je. Kippenvel.”

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags:

Author: Pieter Verbeek